Tuoreita kotimaisia yrttejä on ihana käyttää erilaisiin
ruokiin. Näin keväällä laitan kaupasta ostamani yrtit
ruukkuihin parvekkeelle. Sieltä niitä on helppo käydä saksimassa muun muassa
salaatteihin, keittoihin tai koristeluun. Tuoreista yrteistä tehty tee on lempeää
juotavaa.
Timjami eli tarha-ajuruoho on yksi suosikeistani, jonka
latinankielinen nimi (thymys) viittaa rohkeuteen ja voimaan, joita arjessa
tarvitaan aina. Mikä on sinun suosikkisi yrttisi?
Yrttiterveisin Veera
Basilika ja korianteri ovat minun suosikkejani. Basilikaa olen onnistunut kasvattamaan siemenistä parvekkeellani.
VastaaPoistaT Salla
Maun puolesta myös minä pidän korianterista. Pitää kokeilla kasvattaa sitä parvekkeella, koska kerralla sitä ei mene paljoa. Parhaiten parvekkeen ruukkuviljelyssä olen onnistunut mintun kanssa. Miten teet teetä tuoreyrteistä? En ole koskaan kokeillut.
VastaaPoistaOlen saksinut minttua tai sitruunamelissaa mukin tai kannun pohjalle, kaatanut kuuman keitetyn veden niiden päälle, antanut hautua vähän aikaa ja nauttinut juoman.
VastaaPoistaT. Veera