torstai 26. maaliskuuta 2015

Sallan blogi: Johtaja on useammin Juha kuin nainen

Facebookissa Naisasialiitto Unioni oli laittanut jutun, jossa kerrottiin että New York Timesin tekemän tutkimuksen mukaan suuren yrityksen toimitusjohtaja oli useammin John kuin nainen. Tokihan heidän piti tutkia asiaa Suomenkin osalta ja tilastot kertovat, että John on Suomessa Juha ja tilanne muuten sama. Naisiahan suomalaisissa suuryrityksissä  (pörssiyhtiöissä) johdossa on kohta kaksi, kun Marimekon uusi toimitusjohtaja aloittaa. Hän on jo mukana näissä luvuissa.


Naisasialiitto Unioni oli joutunut jopa toteamaan, että Suomessa oli jopa yleisempää, että suurissa yrityksissä toimitusjohtajilla on sama etu- ja sukunimikin yleisemmin kuin, että hän olisi nainen.

Huonompi juttu, jos nimesi on Björn, sillä jää tilastoilla naisten taakse.

Jos yritys yhtään miettii kannattavuuttaan, kannattaisi palkata nainen johtoon. EVAn (elinkeinoelämän valtuuskunta) mukaan niasten johtamat yritykset ovat keskimäärin kannattavampia.
Linkki tutkimukseen:
http://www.eva.fi/blog/2007/09/24/naisten-johtamat-yritykset-ja-kannattavuus/



1 kommentti:

  1. Aika mielenkiintoinen pointti! Ehkä se vähän lohduttaa, että monessa maassa luullaan Juhaa naisen nimeksi a-loppukirjaimen takia :)
    Epäilen, että johtajaksi pääsee ja haluaa keskivertoa "paremmat" naiset, kun taas miesten puolella heikompikin aines kelpaa ja päätyy johtajaksi. Ja on naisillakin toisaalta oppimista esim. riskien ottamisessa, vaikka se voi johtaa jopa konkurssiin. Mutta joka tapauksessa naisia tulee kannustaa johtajuuteen jo nuorena. Uraeteneminen kun voi alkaa jopa alle 25-vuotiaana.

    VastaaPoista